facebook
twitter
youtube
صيامى


صفحة 1 من 4 1234 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 5 من 17

الموضوع: صيامى

  1. #1
    خادمة يسوعنا
    الصورة الرمزية Nerooo

    تاريخ التسجيل
    13-03-2009
    الدولة
    حضن حبيبى يسوع
    المشاركات
    12,129

    Clap صيامى




    شاورما مشروم


    فلفل رومى الوان شرايح – بصل – كرفس – مشروم طازج شرايح – 1 طماطم – 1 م خل – 1 م بهارات – زيت زيتون – خبز شامى
    الطريفة
    نقشر الطماطماية
    نشوح فى الزيت البصل والفلفل رومى والمشراوم وشوية زعتر وملح وفلفل
    ونتركهم يتشوحوا دقيقتين تلاتة
    نفتح الخبز الشامى نصفين ونضع من الشاورما ونلفه كويس
    نضع شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية ونحمر الساندوتشات خفيف
    وممكن ندخلها الفرن لو انتى عيزاه يتحمص من بره



    بطاطس محشية ويمكن ايضا الخرشوف

    1 بزنجان رومى – فلفل الوان – كوسة – طماطم – جزر – بطاطس متوسطة الحجم – كيس خرشوف او خرشوف فريش مسلوق
    الطريقة
    نقشر البطاطس ونقورها ونقطع حتة صغيرة من اسفلها علشان تقعد فى الصينية
    ونضعها فى ماء وملح على مانخلص الحشو علشان متسودش
    نضع الزيت على النار ونشوح فيه م ك بصل وم ص ثوم مفروم وفلفل ملون مكعبات صغيرة وبزنجان مكعبات صغيرة والكوسة مكعبات صغيرة وعود روزمارى وعود كرفس مقطعين ونشوح كله لمدة 5 دقائق ادهن صينية بالزيت ونحشى البطاطس ونرصصه فى الصينية ونضع على وش كل بطاطسايه طماطماية صغيرة قوى او مكعبه طماطم ونحشى الخرشوف ونضعه فى الصينية وندخلهم الفرن



    ارز بسمتى بالحضروات الهندية


    2 كوب ارز بسمتى – 3 م زيت زره – كوسة – جزر – 1/8 ك بسلة – فاصوليا – 3 كوب ماء ساخن – بصلة – 2 فص حبهان – 3 قرنفل
    الطريقة
    نضع الزيت فى الحلة وعليها بصلة مخرطه ونشوحها ثم نضع الخضار المشكل المقطع والحبهان والقرنفل يتشوحوا ثم اضع الارز ونقلب كله مع بعض كويس ثم نضع الماء ونتركه يستوى عادى



    بطاطس بالكسبرة والثوم



    3 بطاطس كبيرة – م ثوم مفروم – م كسبرة خضراء مفرومة
    نقشر الطاطس ونقطعها مكعبات ونشوحها فى الزيت
    نشوح الثوم فى الزيت ونضع الكسبرة الخضراء المخرطة وعصير ليمون ونقلبهم ثم نضع البطاطس ونقلبهم كلهم مع بعض كويس ونغرفهم



    مكرونة بالطماطم


    1/2 ك مكرونة اسبجتى او اى نوع – م ريحان – م بصل – 3 طماطم – زيت زيتون – 1/4 ك زيتون اسود – زعتر
    الطريقة
    نسلق المكرونة عادى ونصفيها من الماء
    نشوح البصل فى الزيت والثوم والفلفل الملون والحامى والزعتر الفريش يا دوب ثوانى
    ثم نضع الزيتون وفى الاخر نضع الريحان والمكرونة ونقلبهم كلهم مع بعض
    ونغرفها



    ارز بالشبت والفول الاخضر


    1/2 ك ارز بسمتى – 1/2 كوب شبت – 1 ونص كوب فول اخضر مفصص
    زيت – ملح
    الطريقة
    نضع فى قاع الحلة طبقة ارز ثم نضع طيقة فول اخضر ثم نضع طبقة شبت ثم طبقة ارز ثم نضع طيقة فول اخضر ثم نضع طبقة شبت ثم طبقة ارز ثم نعمل فى منتصف الارز بأيد المعلقة الخشب 5 خروم ونضع داخل كل خرم زيت شويه صغيرين ثم نضع ماء يادوب يغطى الارز ونغطيه ونتركه يستوى حوالى 5 دقايق




    كباب حلة صيامى

    المقادير
    1 - نص كيلو ماشروم مقطع قطع صغيره
    2 ربع كيلوفلفل ( اخضر واصفر واحمر كل الالوان اللي تلاقوها الفلفل بيدي طعم حلو وشكل كويس )
    3- شوية ملح

    4- فلفل اسود


    5- بهارات
    6- بصله متوسطه الحجم وتكون متقطعه كويس
    7- زيت
    8- ميه حسب الحاجه يفضل كوب ونصف
    طريقة العمل
    طبعا نغلي الزيت ونشوح فيه البصله لغاية لما لونها يبقى دهبي نحط الماشروم المقطع ونقلبه شويتين ونحط ملح
    وبعدين نحط الفلفل المتقطع حلقات ونحط شوية ملح مع الفلفل الاسود والبهارات
    وبعدين نقلبهم شويه لغاية لما الفلفل يدبل وبعدين نزود الميه ونسيبه شويه لغاية لما يستوي



    شاورما مشروم


    فلفل رومى الوان شرايح – بصل – كرفس – مشروم طازج شرايح – 1 طماطم – 1 م خل – 1 م بهارات – زيت زيتون – خبز شامى
    الطريفة
    نقشر الطماطماية
    نشوح فى الزيت البصل والفلفل رومى والمشراوم وشوية زعتر وملح وفلفل
    ونتركهم يتشوحوا دقيقتين تلاتة
    نفتح الخبز الشامى نصفين ونضع من الشاورما ونلفه كويس
    نضع شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية ونحمر الساندوتشات خفيف
    وممكن ندخلها الفرن لو انتى عيزاه يتحمص من بره



    بطاطس محشية ويمكن ايضا الخرشوف

    1 بزنجان رومى – فلفل الوان – كوسة – طماطم – جزر – بطاطس متوسطة الحجم – كيس خرشوف او خرشوف فريش مسلوق
    الطريقة
    نقشر البطاطس ونقورها ونقطع حتة صغيرة من اسفلها علشان تقعد فى الصينية
    ونضعها فى ماء وملح على مانخلص الحشو علشان متسودش
    نضع الزيت على النار ونشوح فيه م ك بصل وم ص ثوم مفروم وفلفل ملون مكعبات صغيرة وبزنجان مكعبات صغيرة والكوسة مكعبات صغيرة وعود روزمارى وعود كرفس مقطعين ونشوح كله لمدة 5 دقائق ادهن صينية بالزيت ونحشى البطاطس ونرصصه فى الصينية ونضع على وش كل بطاطسايه طماطماية صغيرة قوى او مكعبه طماطم ونحشى الخرشوف ونضعه فى الصينية وندخلهم الفرن



    ارز بسمتى بالحضروات الهندية



    2 كوب ارز بسمتى – 3 م زيت زره – كوسة – جزر – 1/8 ك بسلة – فاصوليا – 3 كوب ماء ساخن – بصلة – 2 فص حبهان – 3 قرنفل
    الطريقة
    نضع الزيت فى الحلة وعليها بصلة مخرطه ونشوحها ثم نضع الخضار المشكل المقطع والحبهان والقرنفل يتشوحوا ثم اضع الارز ونقلب كله مع بعض كويس ثم نضع الماء ونتركه يستوى عادى



    بطاطس بالكسبرة والثوم



    3 بطاطس كبيرة – م ثوم مفروم – م كسبرة خضراء مفرومة
    نقشر الطاطس ونقطعها مكعبات ونشوحها فى الزيت
    نشوح الثوم فى الزيت ونضع الكسبرة الخضراء المخرطة وعصير ليمون ونقلبهم ثم نضع البطاطس ونقلبهم كلهم مع بعض كويس ونغرفهم



    مكرونة بالطماطم



    1/2 ك مكرونة اسبجتى او اى نوع – م ريحان – م بصل – 3 طماطم – زيت زيتون – 1/4 ك زيتون اسود – زعتر
    الطريقة
    نسلق المكرونة عادى ونصفيها من الماء
    نشوح البصل فى الزيت والثوم والفلفل الملون والحامى والزعتر الفريش يا دوب ثوانى
    ثم نضع الزيتون وفى الاخر نضع الريحان والمكرونة ونقلبهم كلهم مع بعض
    ونغرفها



    ارز بالشبت والفول الاخضر



    1/2 ك ارز بسمتى – 1/2 كوب شبت – 1 ونص كوب فول اخضر مفصص
    زيت – ملح
    الطريقة
    نضع فى قاع الحلة طبقة ارز ثم نضع طيقة فول اخضر ثم نضع طبقة شبت ثم طبقة ارز ثم نضع طيقة فول اخضر ثم نضع طبقة شبت ثم طبقة ارز ثم نعمل فى منتصف الارز بأيد المعلقة الخشب 5 خروم ونضع داخل كل خرم زيت شويه صغيرين ثم نضع ماء يادوب يغطى الارز ونغطيه ونتركه يستوى حوالى 5 دقايق



    كباب حلة صيامى

    المقادير
    1 - نص كيلو ماشروم مقطع قطع صغيره
    2 ربع كيلوفلفل ( اخضر واصفر واحمر كل الالوان اللي تلاقوها الفلفل بيدي طعم حلو وشكل كويس )
    3- شوية ملح

    4- فلفل اسود


    5- بهارات
    6- بصله متوسطه الحجم وتكون متقطعه كويس
    7- زيت
    8- ميه حسب الحاجه يفضل كوب ونصف
    طريقة العمل
    طبعا نغلي الزيت ونشوح فيه البصله لغاية لما لونها يبقى دهبي نحط الماشروم المقطع ونقلبه شويتين ونحط ملح
    وبعدين نحط الفلفل المتقطع حلقات ونحط شوية ملح مع الفلفل الاسود والبهارات
    وبعدين نقلبهم شويه لغاية لما الفلفل يدبل وبعدين نزود الميه ونسيبه شويه لغاية لما يستوي








    smilie133
    التوقيــــع






    ♥ ♥


     


  2. #2
    عضو ماسي
    الصورة الرمزية meroo82

    تاريخ التسجيل
    06-08-2009
    الدولة
    القاهرة
    المشاركات
    1,168

    افتراضي رد : صيامى

    حلوة الاكلات دي هاجربها
    ميرسي ليكي يا نيروو
    التوقيــــع

    لو حسيت بالضيق لو دنيتك الواسعة لاقيتهاعمالةبتضيق
    ارفع عينك ليسوع قول له محتاجلك يا يسوع


     


  3. #3
    عضو ماسي
    الصورة الرمزية Sandra55

    تاريخ التسجيل
    11-05-2009
    المشاركات
    4,554

    افتراضي رد : صيامى

    ميرسى يامنى عامر
    قصدى يانيرو
    دايما متميزة ياقمر بس انتى عملتيهم قبل كده ولا هنعمل وهى وظروفها بقى
    يلا ربنا يستر ههههه
    ميرسى حبيبتى توبيك جميل منك
    التوقيــــع


     


  4. #4
    عضو ماسي
    الصورة الرمزية مصريه واصف

    تاريخ التسجيل
    12-12-2008
    المشاركات
    2,614

    افتراضي رد : صيامى

    ميرسى كتير يانيرو على الاكلات الجميله دى بجد الف شكر
    التوقيــــع




    By

     


  5. #5
    خادم يسوعنا
    الصورة الرمزية جيسون 2011

    تاريخ التسجيل
    05-07-2009
    الدولة
    القاهره
    المشاركات
    3,084

    افتراضي رد : صيامى

    هنجرب وعلى ضمنتك تسلم ايدك
    التوقيــــع


    صمت رهيب هز كيانى فى كل شده كله للخير شلت مشاكل العلمانى وكل امالك كانت الدير
    ياانبا شنوده قولى ازاى

     


صفحة 1 من 4 1234 الأخيرةالأخيرة

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المواضيع المتشابهه

  1. موسوعة اكلات صيامى ,الجزء التانى
    بواسطة Nerooo في المنتدى اطباق رئيسية
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 18-02-2012, 09:10 PM
  2. اكلات صيامى سريعة ولذيذة وادخل وشوف كباب حلة صيامى
    بواسطة sameh wael في المنتدى اطباق رئيسية
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 03-12-2011, 11:34 AM
  3. بسكوت صيامى بالشيكولاتة
    بواسطة عفاف جندي في المنتدى معجنات
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 08-03-2010, 11:19 PM
  4. سحالي المنتدى وطلبات الزواج
    بواسطة مصريه واصف في المنتدى صور غريبة وطريفة
    مشاركات: 10
    آخر مشاركة: 07-03-2010, 12:36 AM
  5. نورته صيامى
    بواسطة عفاف جندي في المنتدى معجنات
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 05-02-2010, 05:48 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •