facebook
twitter
youtube
طريقه عمل الكانيلوني بالصور روعه


صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 5 من 9

الموضوع: طريقه عمل الكانيلوني بالصور روعه

  1. #1
    خادمه يسوعنا
    الصورة الرمزية مرياموه

    تاريخ التسجيل
    30-01-2009
    الدولة
    الاسكندريه
    المشاركات
    4,219

    IC149 طريقه عمل الكانيلوني بالصور روعه

    الكانيلوني

    بالمقادير




    ( ما نقدرش نعطيكم مقادير مضبوطة له ( حسبنوع الدقيق لكن ننصحك تضيفيه ملعقة بملعقة حتى تصلي للقوام المطلوب وه أخف من قوامالكيك .. وكل ما يكون القوام رقيق يكون الطعم أخف وألذ )

    وبعد خلط المقادير السابقة يضرب الخليط جيدا ( أزيلي الرغوة إن تكونت (
    وأنا نضع الخليط في كأس عشان أسهل في الاستخدام .. وكذلك نستعين بفنجانقهوة عشان اضمن المقدار متساوي في كل قطعة وتكون جميع القطع بحجم واحد ( أكيد المنظرح يكون أحلى ) ( وما أملى الفنجان لأخره عشان ما يتكون كانيلوني غليظ .. الرقيقأفضل )









    وبعدها أحضري طاجين صغير مدهون دهن خفيف بزيت ( ماتكتريش من الزيت لأن الغرض مش قلي الكانيلوني .. الغرض أنه ما يلتصق بالطاجين .. من أسرار الكانيلوني الناجح انه ما يكونش مقلي ..


    وهكذا فنجان ورا فنجان





    وأهم شئ إن النار هادئة جدا وكل دائرة تستوي على مهلها .. لأنك لو استعجلتيوقويتي النار النتيجة مش ح تكون حلوة وأنا درت قطعتين واحدة بنار هادئة وواحدة علىنار عالية عشان تشوفوا الفرق في المنظر




    وبعدما تنتهي من كل المقدار ضعي دوائر الكانيلوني على جنب




    ونبدأ بتحضير الحشو وهو عصاج اللحم المعتاد ( لكن عشان عرايسنا الجدادوالمستجدات في المطبخ هننزل صور تحضير الحشو للإيضاح )
    وهي :
    تضع شوي زيت على النار ونضيف له بصل مقطع صغير .. ( ما تكتريش من البصللأنه لو كان كتير ح يخلي المذاق حلو ومسكر





    وتقلبيه لعندما يتغير لونه ويذبل قليلا ( بس ماتخليش يتحمر لأنه لو تحمر ح يعطي لون أسود أو بني غامق .. وشكله أكيد مش ح يكون ظريف عند الأكل )




    وبعدها تضيفي اللحم المفروم ( يفضل المفروم فرمة واحدة يعني يكون خشن شوية .. مش ناعم زى لحم الكفتة )




    وتقلبيه كل شوي لعند ما يتغير لونه وينشف مائه




    ثم تضيفي القليل من الطماطم المعجون ( بعض البلدان يسمونه رب البندورة ) + ملح + فلفل أحمر مطحون ( شطة ) وأكيد حسب الرغبة ( نحن الليبيين نحبو الأكل السبايسيالحار )





    وتستمري في التقليب من حين لأخر وتضيفي القليل من الماء لحد ما يستوي ( وإذا كان اللحم فيه شوية دهن قومي بتصفيته قبل الاستعمال )

    بعدها حضري جميع الأشياء وهي : دوائر الكانيلوني واللحم العصاج وصحن فيه طماطم مبشور + رشة خفيفة جدا من الملح ( ماتكتريش ملح لان مازال راح تستعملي جبن ) ( والطماطم يفضل يكون مبشور مش مطحون في الخلاط .. عشان لو كان ناعم ما راح يثبت على وجه قطع الكانيلوني )



    وبعدها تاخذي قطعة من الكانيلوني وتضعي بها قليلا من الحشو وتلفيها علىنفسها وتضعيها في طاجين مدهون دهن خفيف






    وتستمري بنفس الخطوات إلى أن تنتهي من كل الدوائر

    ثم تضعي الطماطم على وجه كل الأصابع ( مع مراعاة تواجد الطماطم على وجوههنكلهن يعني مش بينهم )

    ثم رشة خفيفة من الزعتر المطحون ( وهذا ثابت في أغلب الأكلات الإيطالية )




    ثم تضعي جبن مبشور ( موتزاريلا أو إيدام )




    وتدخليها الفرن من الأسفل مع مراعاة :

    عدم إطالة فترة بقائها في الفرن لان كل ما فيها مستوي ( دوائر الكانيلونيوكذلك الحشو ) يعني يادوب يتغير لون الأصابع من الأسفل
    ثم تحمريها من فوق ( مش واجد يعني يادوب تسيح الجبنة فقط .. ماتخليشالكانيلوني يتحمر واجد .. عشان يكون المنظر أحلى والطعم ألذ
    ولما تخرجيها منالفرن استعيني برأس سكين ووسعي وفكي الجبن بين كل الأصابع عشان تضمني تواجد الطماطموالجبن على كل قطعة .. وما يتحركوش عند رفع الأصابع من الطاجين ( وهذا ايضا من أسرارالمهنة



    ملاحظة أخيرة للإفادة :

    أنا لما أحضر الكانيلوني نقوم بتحضير كمية كبيرة ونضعها في حافظة بلاستيك محكمة الإغلاق في الفريزر ونحتفظ بها لمدة قد تصل لشهر تقريبا .. ونستعين بها لما يجونا ضيوف أو عندنا عزومة فجأة نضيفها للمائدة أو قبل المناسبة بأيام عشان اختصر الوقت .. مع مراعاة إني نخرجها من الفريزر قبل مجيئهم بفترة كافية عشان تفك على مهلها ووقت التقديم نسخنها في الميكرريف .. والله العظيم وبكل أمانة كأنها متحضرة في نفس اليوم الطعم والشكل طازج وفريش ويشهي ويحتفظ برائحته مثل ماهيا ..


    وقدميه لأحلى ضيوف وأحلى عائلة واستمتعي بطعم رائع وشكل أروع ورائحة ولا أروع



  2. #2
    الصورة الرمزية يسطس انطون

    تاريخ التسجيل
    25-01-2009
    المشاركات
    57

    افتراضي رد : طريقه عمل الكانيلوني بالصور روعه

    ربنا يباركك
    معلومات روعة بجد انا جربت اعملة اكتر من مرة كان بيبوظ ومكنتش بعرف السبب لكن انهاردة بس عرفتة وبعد طول انتظار اكييد هاجربة وهاقولك اية الاخبار

  3. #3
    خادمه يسوعنا
    الصورة الرمزية مرياموه

    تاريخ التسجيل
    30-01-2009
    الدولة
    الاسكندريه
    المشاركات
    4,219

    افتراضي رد : طريقه عمل الكانيلوني بالصور روعه

    ها ياقمر ايه الاخبار طلعت حلوه ولا ايه هاتكسفيني ههههه اكيد عسل لانها منيك ميرسي ياقمر بجد ربنا يعوض تعب محبيتيك

  4. #4
    الصورة الرمزية جايسكا

    تاريخ التسجيل
    01-06-2009
    الدولة
    فى حضن حبيبى يسوع
    المشاركات
    67

    افتراضي رد : طريقه عمل الكانيلوني بالصور روعه

    جامده جدا ياقمر انا بحب الأكله دى قوى
    ميرسى ياحبيبة قلبى إنتى شكلك كده شطوره فى المطبخ ياللا عايزين حاجات كمان انا قربت اتجوز اهو مش عايزه جوزى يقول عليا خايبه هههه
    ميرسى ياحبيبتى ربنا يخليكى لينا

  5. #5
    خادمه يسوعنا
    الصورة الرمزية مرياموه

    تاريخ التسجيل
    30-01-2009
    الدولة
    الاسكندريه
    المشاركات
    4,219

    افتراضي رد : طريقه عمل الكانيلوني بالصور روعه

    ه
    انا كمان قربت ولسه بتعلم بس بحب المطبخ اوي بس ربنا يستر هو بيجاملني دلوقتي بس اكيد في الجواز الموضوع هايختلف ههههه ربنا يستر ههه
    يلا ياقمر بالتوفيق ياحبي واكيد عسل الاكل منيك ربنا معاكي ويحافظ عليكي ياقمر

صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المواضيع المتشابهه

  1. تالع تجسد وحياه والام السيد المسيح بالصور والالحان والنغمات
    بواسطة ميشيل ذكا في المنتدى صور رب المجد
    مشاركات: 10
    آخر مشاركة: 13-07-2011, 08:38 PM
  2. الصليب يقهر السرطان معجزة روعة بالصور
    بواسطة مريم ج في المنتدى مـعـجـــــزات
    مشاركات: 15
    آخر مشاركة: 11-09-2010, 08:56 AM
  3. احلى طريقه لشرح الامثال بالصور لا يفوتكم
    بواسطة Hnna في المنتدى صور غريبة وطريفة
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 02-09-2009, 05:46 PM
  4. + ( طريقه عمل الكرواسون بالصور ) +
    بواسطة sameh wael في المنتدى اطباق رئيسية
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 26-08-2009, 04:24 PM
  5. مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 17-08-2009, 03:30 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •